Removing a wall = A happy client!

I recently worked with my client, Gail, to advise on removing a wall between her sitting room and family room. We updated on the family room decor a few years ago, at which time she decided not to remove the wall dividing the rooms. The idea returned and I recommended a Ransom Construction for the project and advised on the column design for the new space.

 {Removing the wall between the front sitting room and family room creates one lovely space!}

{Removing the wall between the front sitting room and family room creates one lovely space!}

 {One column replaces an awkward corner and wall, transforming this home!}

{One column replaces an awkward corner and wall, transforming this home!}

The newly opened spaces flood light into these rooms and opens up the doorway into the basement, relieving the crowding in that space. I returned for a consultation to assist Gail with furniture and art placement. We hung all of the art and she now has a completed, new space to call home!

The day after our morning of art hanging (you should have seen me, the client and the contractor all three in a corner measuring, hammering and hanging pieces!), Gail sent me this email. Yes, it was a fun consultation!

Dear April,
What a great morning! I don’t know when I’ve had more fun, or been more productive in such a short period of time, thanks to you! I really do love working with you, and thank you so much for connecting me with Randy—he’s such a wonderful contractor. I told him today that this was the easiest remodel we have done, and we’ve had a few already! I’ve been sitting here at work all day impatient to be able to go back home and revel in the beautiful new space! Thanks a million.
— Warmly, Gail
 {BEFORE: The wall behind the bookcases divides the front sitting room from this family room. This is the wall we removed to open up the two spaces.}

{BEFORE: The wall behind the bookcases divides the front sitting room from this family room. This is the wall we removed to open up the two spaces.}

 {BEFORE: The door to the basement (left) was in a closed off hallway; right: the sitting room on the other side of the wall we removed.}

{BEFORE: The door to the basement (left) was in a closed off hallway; right: the sitting room on the other side of the wall we removed.}

 {BEFORE: Sitting room with a pair of chairs and piano, nice room, but closed off so not used too often.}

{BEFORE: Sitting room with a pair of chairs and piano, nice room, but closed off so not used too often.}

If you’d like a fun morning design consultation, please contact us to begin the process!

April Pardoe